Solidarity Projects

Dayanışma Projesi nedir?

Dayanışma Projesi, ülke içinde 2 ila 12 aylık bir süre boyunca en az 5 genç tarafından başlatılan, geliştirilen ve uygulanan bir dayanışma faaliyetidir.

Gençler dayanışmalarını ifade etmek, inisiyatif almak ve yerel topluluklarında olumlu değişim yaratmak için eşsiz bir fırsata sahiptir.

Proje, grup üyelerinin birlikte keşfetmek istedikleri belirli bir temaya sahip olmalı, açık bir Avrupa katma değerine sahip olmalı ve Programın aşağıdaki önceliklerini desteklemelidir:

  • Kapsayıcılık ve Çeşitlilik
  • Dijital Dönüşüm   
  • Demokratik Yaşama Katılım
  • Çevrenin Korunması
  •  Sürdürülebilir Kalkınma ve
  • İklim Eylemi
  •  Sağlık Sektöründe Önleme, Teşvik ve Destek

İyi uygulamaları ve fikirleri burada bulabilirsiniz.

Bir kuruluş Dayanışma Projesini nasıl uygulayabilir?

Bu eylem, Kıbrıs’taki kuruluşların proaktif gençlerden oluşan grupların Dayanışma Projesi finansmanına başvurmalarına ve bu grup gençleri kendi projeleri aracılığıyla desteklemelerine yardımcı olmalarını sağlar.

Bu nedenle, bir gençlik grubu deneyimli bir kuruluşla (sivil toplum, kamu veya özel) çalışmayı ve gençlik grubu adına fon başvurusunda bulunmayı tercih edebilir.

Bir proje na kadar sürebilir?

Bir proje iki (2) ila on iki (12) ay arasında sürebilir

Projeyi uygulamak için nasıl bir fon sağlayabiliriz?

Gençlik grubu için finansman iki (2) ila on iki (12) ay arasında 595 Avro’dur (aylık). Dayanışma Projesinin desteklenmesi ve projenin yönetimi ve uygulanmasıyla ilgili çeşitli masraflarla ilgilidir.

Dayanışma Projesi uygulayan gençler bir mentordan destek alabilirler ve finansman en fazla 12 gün için 1644 avrodur (günlük 137 avro). Gerekirse, proje ekibine daha az imkana sahip gençlerin katılımı veya proje için bir hedef grup olan daha az imkana sahip kişilerin katılımını desteklemek için maliyetler de beyan edilebilir.

Bu fon, ekip üyelerinin toplumlarındaki sorunları ele almalarına, belirli bir grubu hedeflemelerine veya yerel fırsatları geliştirmelerine yardımcı olurken onlara değerli bir yaygın öğrenme deneyimi sağlayabilir.

Başvurmadan önce ne yapmamız gerekiyor?
Nasıl başvurabiliriz?

Dayanışma Projelerine başvurmak basit bir süreçtir ve çevrimiçi formlar aracılığıyla yapılır. Başvuru, Hayat Boyu Öğrenme Vakfı (IDEP) tarafından değerlendirilecektir.

Başvuru, gençlik grubu adına kuruluş tarafından yapılabilir.

Başvuru formunda, bu projeyi neden yürütmek istediğiniz, topluma nasıl fayda sağlayacağı ve fikri hazırlarken ve uygularken hangi faaliyetleri gerçekleştirmeyi planladığınız gibi sorular sorulacaktır.

Son başvuru tarihi ne zaman?

Eylem

Son Başvuru Tarihi

Για σχέδια που ξεκινούν

Dayanışma Projeleri

Aynı Yılın 20 Şubat günü

1 Ιουνίου –  31 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους

Aynı yılın 1 Ekim günü

1 Ιανουαρίου –  31 Μάϊου του επόμενου έτους